Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Sep '08 - + 0 - 0 Google Health mogelijk in 10 Nederlandse ziekenhuizen


Tien Nederlandse ziekenhuizen hebben besloten dat ze het Elektronisch PatiŽnten Dossier (EPD), willen vervangen door de software van bijvoorbeeld Google. De ziekenhuizen geven aan zeer onder de indruk te zijn van de dienst Google Health.
Directeur van Medisch Centrum Alkmaar, Hans Kedzierski, deed deze uitspraken. "Met een gezamenlijk marktaandeel van twintig procent denk ik dat wij een duidelijk signaal naar de overheid afgeven. Het EPD zoals de overheid dat voorstelt, is achterhaald. De technologie die Google en Microsoft bieden, organiseert beter en efficiŽnter dan wat de pogingen van de overheid om bureaucratisch centra aan elkaar te koppelen opleveren.", aldus Kedzierski.

Google Health Amerika


Kedzierski is samen met collega's naar Amerika afgereisd om te kijken hoe Google Health daar functioneert. Ze zijn erg te spreken over het systeem, zo hebben CaliforniŽ en Arizona in een korte tijd al ruim acht miljoen dossiers aangemaakt.

Logo Google Health


Microsoft Health Vault


Ook Microsoft's Health Vault wordt als optie genoemd om EPD te vervangen. Het systeem van Microsoft draait al sinds oktober 2007 en dat van Google pas sinds januari van dit jaar.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->