Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Sep '08 - + 0 - 0 EU ontevreden over besluit privacy Google


De Europese Commissie is nog niet helemaal tevreden over het privacy besluit dat Google afgelopen week nam. Google besloot op aandringen van de Europese Commissie de bewaartermijn van zoekopdrachten te verlagen van 18 naar 9 maanden.


Google zou hiermee echter nog niet voldoen aan de wensen van de EU, die zien namelijk graag een bewaartermijn van maximaal 6 maanden.

IP-adressen


Het anonimiseren van de gegevens gebeurt door de koppeling tussen IP-adressen en zoekopdrachten ongedaan te maken. Google heeft zich lang verzet tegen deze maatregel, omdat het de kwaliteit van haar diensten niet ten goede zou komen.

Nu de Internetgigant echter een manier heeft gevonden om de anonieme gegevens toch goed te kunnen gebruiken is het onder druk van de Europese Unie tot het besluit gekomen om de gegevens korter te bewaren.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->