Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Sep '08 - + 0 - 0 Google lanceert satelliet


skynet terminatorBerichtten we gisteren nog dat Google onder water gaat, hebben we vandaag het bericht dat Google zelf de ruimte in gaat. Google gaat exclusief een satelliet lanceren om nieuwe beelden van de aarde te krijgen. De satelliet droeg het logo van Google, quite a view!


Google heeft een exclusieve deal gesloten met GeoEye, Inc. (NASDAQ: GEOY). Google oprichters Larry Page en Sergey Brin waren bij de lancering aanwezig. De satelliet werd gelanceerd vanaf de Vandenberg Air Force bases aan de kust van CaliforniŽ. De GeoEye-1 satelliet werd meegenomen door een Delta 2 raket die afgelopen zaterdag om 11:55 opsteeg. De GeoEye-1 zou de scherpste beelden bieden die voor commerciŽle organisaties beschikbaar zijn.

Tot nu toe gebruikte Google onder andere de WorldView I satelliet van DigitalGlobe. Naar verluid zou Google ontevreden zijn over de kwaliteit van deze satelliet. WorldView I haalde een resolutie van een halve meter. Worldview 1 kon maar liefst 600.000 vierkante kilometer per dag in beeld brengen.

google geoeyeDe volgende stap? Dat moet een echte Google basis op de maan zijn, Google drones in de lucht boven u, of een eigen Google zwart gat. U mag vandaag nog kiezen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->