Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Sep '08 - + 0 - 0 Google Privacy: ip gegevens gebruikers korter bewaard


Google privacy statementGoogle gaat haar bewaartermijn van IP-adressen halveren. Dit heeft de zoekgigant besloten na de druk van de Europese wetgevers. Op Googleís officiŽle blog schrijft Peter Fleischer, Google privacy adviseur, dat opgeslagen IP-adressen na negen maanden anoniem zullen worden. In het verleden hield Google altijd een dubbele periode in acht.


De Europese Unie verplicht bedrijven verkeersgegevens minimaal zes maanden te bewaren. Google bewaarde gegevens echter 18 maanden om naar eigen zeggen de klanten beter van dienst te kunnen zijn. Een voorbeeld hiervan is dat Google al het berichtenverkeer van Gmail scant om zo beter en gerichter te kunnen adverteren. Bovendien koppelt Google deze gegevens aan een IP-adres.

Een half jaar geleden al vroeg de Europese Commissie Google de gegevens na een half jaar te anonimiseren. Google wilde hier toen echter niets van weten, omdat dit tot kwaliteitsverlies van de zoekresultaten zou leiden. Ook zou het ten koste gaan van de veiligheid en integriteit van de diensten.

In het vandaag geposte blog schrijft Fleischer dat Google toch een manier heeft gevonden om geanonimiseerde data goed te kunnen gebruiken.
Al 1 Googley reactie:

ik maak altijd gebruik van google,ik zoek meestal technische dingen op,als ze mijn ip heben ja nou?

tonijn () - 10 September '08 - 12:07


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->