Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Sep '08 - + 0 - 0 Adverteerders tegen samenwerking Yahoo! en Google


Yahoogle Er wordt verzet gevoerd door de Association of National Advertisers tegen het samenwerkingsverband tussen Yahoo! en Google bij de verkoop van online reclame. De Association of National Advertisers is een van de grootste Amerikaanse brancheorganisaties van adverteerders.


Yahoo! en Google sloten afgelopen juni een samenwerkingspact op het gebied van advertentieverkoop. Deze afspraak hield in dat Google voortaan ook reclame uit AdSense ging verkopen via het netwerk van Yahoo!. Yahoo! probeerde zich hiermee te beschermen tegen een mogelijke overname door Microsoft.

De Association of National Advertisers schrijft in een brief aan het Amerikaanse ministerie van Justitie dat Yahoo! en Google samen een te dominante positie binnen de markt krijgen en inmiddels al 90% van de zoekmachineadvertenties beheersen. Volgens de Association of National Advertisers leidt dit tot een gebrek aan concurrentie en hogere prijzen.

Ongeacht het vonnis is het verzet van de Association of National Advertisers slecht nieuws voor Yahoo! en Google. de Association of National Advertisers wordt namelijk gezien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de industrie.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->