Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Sep '08 - + 0 - 0 Google lanceert G-browser aka. Chrome


Google Chrome Logo Internetgigant Google lanceert vandaag haar eigen webbrowser onder de naam "Chrome". Google meent dat er een nieuw soort browser noodzakelijk is, omdat websites lang niet meer hetzelfde zijn als een paar jaar geleden. "Tegenwoordig zijn het hele applicaties en daarvoor is een nieuwe browser nodig", aldus Google.


Chrome is speciaal ontwikkeld om grote, interactieve websites goed te kunnen weergeven. Het is de bedoeling dat de browser sneller en veiliger is dan de bestaande browsers en bovendien zou hij minder vaak vast moeten lopen. Verder is Chrome open source zodat iedereen de software kan aanpassen en/of verbeteren.

Javascript


Volgens Google is de javascriptengine in Chrome veel krachtiger dan de bestaande technologieŽn en dit moet soepelere en sneller webapplicaties mogelijk maken. Ook Firefox heeft vanaf de volgende versie, om dezelfde reden, een geheel nieuwe javascriptengine aan boord.

BŤta versie


Google Chrome komt later vandaag als bŤta versie beschikbaar. Op dit moment is Chrome alleen voor Windows beschikbaar, echter werkt Google hard om ook een Mac OSX en Linux versie te lanceren.
2 Googley reacties!:

De Google Chrome browser is al te downloaden, zie: http://www.chromebrowser.nl ook is daar allerlei info over de browser

Chrome Browser () (link) - 02 September '08 - 21:19

Ik heb hem net gedownload en ben hem nu aan het proberen maar het is nog erg wennen.
Hij zou heel snel moeten zijn maar tot nu toe is hij langzamer dan Firefox (met allerlei toeters en bellen). Misschien moet hij eerst wat gegevens opslaan voordat hij sneller wordt.
Tot nu toe niet onder de indruk.

Johan Jong () (link) - 04 September '08 - 12:25


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->