Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Aug '08 - + 0 - 0 Amsterdam en Rotterdam in Google Street View


Internetgigant Google heeft afgelopen maand enkele busjes de straat opgestuurd die Amsterdam en Rotterdam moeten vastleggen op de gevoelige plaat, in dit geval de harde schijf. Deze foto's zullen vervolgens gebruikt worden voor de dienst Google Street View, waarmee je je als het ware digitaal door de stad kunt begeven.


De busjes van Google zijn uitgerust met een groot statief op het dak waar enkele camera's aan bevestigd zijn. (zie foto) De panoramabeelden die de camera's maken worden later digitaal aan elkaar geplakt.Google Street View


Google Street View werd in 2007 gelanceerd in de VS. Het programma begon in de steden San Francisco, New York, Denver, Miami en Las Vegas en breidde zich later uit naar tientallen andere landen, zoals Frankrijk, ItaliŽ, AustraliŽ, Japan en nu dus ook Nederland. De dienst is een uitbreiding op het populaire Google Earth.

Omstreden


Sinds de lancering van Google Street View ligt het programma al onder vuur. Diverse organisaties waren bang dat er inbreuk werd gepleegd op de privacy. Google heeft hierop echter al maatregelen genomen door gezichten van mensen onherkenbaar te maken in het programma. Ook nummerplaten van auto's worden van een waas voorzien zodat ze onherkenbaar zijn. Mochten er onverhoopt toch mensen herkenbaar in het programma zichtbaar zijn, kunnen ze direct een klacht indienen waarna de betreffende beelden direct zullen worden verwijderd.
3 Googley reacties!:

wanneer worden er weer nieuwe berichten gepost op de weblog?

Ferdi () - 20 Augustus '08 - 11:33

Vanaf vandaag ;)

Luuk Looijmans (link) - 28 Augustus '08 - 14:17

dit is gek weetje

Gökhan () - 09 April '09 - 20:48


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->