Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Jul '08 - + 0 - 0 Lancering Google Knol


Google Knol Logo Google lanceerde woensdag haar eigen ''digitale encyclopedie'' genaamd Google Knol. Knol moet een concurrent worden van het populaire Wikipedia.


Op Knol zullen, net zoals bij Wikipedia, artikelen over onderwerpen worden geschreven. Bij Knol gaat dit gebeuren door experts en in tegenstelling tot Wikipedia wordt bij Knol de auteur of groep van schrijvers duidelijk genoemd. Google heeft hiermee als doel om de waarde van informatie beter in te kunnen schatten. Google schrijft op haar weblog: ''Het is dan beter duidelijk dat een Knol de mening van een auteur bevat. We verwachten dat er meerdere Knols over één onderwerp wordt geschreven.".

Lezers


Lezers kunnen commentaar op een artikel geven en hier zelfs een rapportcijfer aan koppelen. Hiermee helpen de lezers mee in de waardering van een Knol. Verder kan de auteur kiezen om de Knol open te laten voor verbeteringen of aanvullingen van anderen, zoals dat bij Wikipedia ook kan, of het artikel gesloten houden.

De aankondiging van Google Knol kwam al op 13 december 2007.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->