Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Jun '08 - + 0 - 0 Google ook dominant op mobiele zoekmarkt


Google Mobile In het eerste kwartaal van 2008 steeg Internetgigant Google naar een marktaandeel van 61 procent binnen de mobiele zoekmachines. Op de tweede plaats staat Yahoo! op een ruime afstand met slechts 18 procent.


De cijfers kwamen van onderzoeksbureau Nielsen. In het verleden meldde Google al dat met haar zoekmachine 50 keer meer werd gezocht dan via zoekmachines van concurrenten. Het feit dat Google de standaard zoekmachine op de iPhone is speelt vermoedelijk een grote rol in het succes. Het feit dat Yahoo! op de tweede plaats staat, heeft de zoekmachine vooral te danken aan de browser Opera Mini, deze gebruikt Yahoo! als standaard zoekmachine. Opera Mini is vooral populair bij zakelijke gebruikers.

En Microsoft dan?


U zult zich afvragen: ''Waar blijft Microsoft?''. Microsoft moet het doen met de derde plek. De zoekdienst MSN heeft maar 5 procent van de zoekmarkt in handen. Het is wel opvallend dat MSN op de derde plaatst komt omdat dit de standaard zoekmachine is van Windows Mobile. Windows Mobile is een zeer populair besturingssysteem op smartphones.

Ontevreden


Ondanks dat Google een dominante positie heeft op de mobiele zoekmarkt zijn gebruikers nog lang niet tevreden over de dienst. Ongeveer 44 procent van de respondenten geeft aan dat de dienst goed werkt. Dit is dus relatief laag.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->