Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Jun '08 - + 0 - 0 Draadloos Googlen in heel Amsterdam


Google Wifi Amsterdam is de eerste stad in Nederland dat een draadloos wimax-netwerk voor consumenten krijgt. Groot verschil met het alom bekende wifi is dat het bereik in plaats van een paar meter, een paar kilometer bedraagt. Dit alles maakt draadloos Googlen in heel Amsterdam mogelijk.


Worldmax gaat de nieuwe dienst genaamd Aerea aanbieden en beweert het eerste commerciële draadloze mobiele netwerk van Europa op basis van wimax te hebben. Wimax is met een bereik van 50 kilometer dus uitstekend geschikt voor de Amsterdamse ring. Amsterdam wordt één grote hotspot.

Klanten


In eerste instantie hebben de klanten die gebruik willen maken van het netwerk een pc-kaart nodig om hun laptop of ander mobiel apparaat mee aan het netwerk te koppelen. Hardwarefabrikant Intel wil nog voor het einde van dit jaar laptops op de markt brengen met een geïntegreerde wimax-chip, zodat een externe kaart niet meer nodig is.

Voor 30 euro biedt Worldmax een startpakket, waarmee klanten een maand kunnen Googlen en een pc-kaart krijgen. Na deze maand kunnen klanten kiezen uit verschillende abonnementen, zowel in prepaidvorm als in postpaidvorm.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->