Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Jun '08 - + 0 - 0 Amerikaanse North Oaks wil uit Google Street View


Google Street View Het Amerikaanse stadje North Oaks uit de staat Minnesota heeft bij Internetgigant Google een verzoek ingediend om de beelden van haar stad te verwijderen uit Google Street View, om de privacy van de inwoners te beschermen. Google heeft gehoor gegeven aan dit verzoek en de plaats verwijderd uit haar programma.


Het is niet de eerste keer dat de Street View dienst van Google, waarmee vanaf de openbare weg foto's worden genomen van locaties en terugbekeken kunnen worden op Internet, het onderwerp van controverse is geweest. Het pentagon verbood Google bijvoorbeeld om foto's te maken van militaire installaties en er zijn burgers die hun huis niet op Street View zichtbaar willen hebben. Het is echter de eerste keer dat een hele stad Google heeft gevraagd foto's te verwijderen.

Privé-bezit


Volgens Google is alles wat vanaf de openbare weg zichtbaar is ook daadwerkelijk openbaar. Het stadje North Oaks is echter een uitzondering, omdat dit privé-bezit is. De camerawagen van Google heeft deze borden langs de weg waarschijnlijk niet zien staan. Vooralsnog lijkt Google Street View niet in strijd met de wet.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->