Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Mei '08 - + 0 - 0 Belgische kranten eisen 49 miljoen euro van Google


Google News Belgie Een uitgever van Frans- en Duitstalige kranten in BelgiŽ, Copiepresse, eist een bedrag van maximaal 49,2 miljoen euro van Internetgigant Google. Het bedrijf zou op zeer grote schaal auteursrechten hebben geschonden van de verschillende kranten. De claim heeft vooral te maken met de nieuwssite Google News, news.google.be, waar de krantenartikelen opstaan met foto's, inleiding en kop.


Volgens Copiepresse heeft Google geen toestemming om de artikelen te plaatsen en schendt het hiermee de auteursrechten. De Belgische rechter heeft de uitgeversgroep al meerdere malen in het gelijk gesteld. Op straffe van een dwangsom werd Google vorig jaar in februari al gesommeerd om berichten van de kranten van de nieuwssite te verwijderen. Hierdoor zijn onder meer berichten van de Franstalige krant 'Le Soir' niet meer op Google News te vinden.

De zaak is op dit moment nog in hoger beroep. Google heeft hierdoor twee maanden te tijd om te reageren op de dagvaarding. Verder zegt Google altijd volledig legaal te hebben gehandeld en daardoor eerst het hoger beroep af te willen wachten.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->