Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Mei '08 - + 0 - 0 Google verslaat Yahoo! in ranglijst comScore


Google Yahoo De site van Google heeft voor het eerst meer bezoeken gehad in een maand dan concurrent Yahoo!. Dit heeft onderzoeksbureau comScore laten weten. Yahoo! stond tot op heden al jaren nummer 1 qua bezoekersaantallen, maar moest in april van 2008 voor het eerst zijn meerdere erkennen in Google.


Google was altijd al de site met de grootste bezoekersaantallen qua zoekmachine, maar andere Google-sites zorgen er nu voor dat Google het beter doet dan alle Yahoo!-sites bij elkaar. In april van 2008 haalde Yahoo! 140,6 miljoen bezoekers binnen. Google echter scoorde net iets beter, met 141,1 miljoen bezoekers. Yahoo! stond vanaf november 2003 op de eerste plaats bij comScore.

YouTube


De site YouTube van Google blijft maar groeien en dat is volgens comScore ook de rede dat Google Yahoo! nu heeft verslagen. De populariteit van YouTube is volgens comScore gedeeltelijk te danken aan de schrijversstaking in Amerika, hierdoor zijn door het magere aanbod van tv-programma's gebruikers uitgeweken naar online filmpjes. YouTube had in april 66,2 miljoen unieke bezoekers, 77% meer dan een jaar eerder.

Op de ranglijst neemt verder Microsoft de 3e plaats in, gevolgd door AOL, Fox Interactive Media/MySpace, eBay, Wikipedia, Amazon.com en Ask.com.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->