Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Mei '08 - + 0 - 0 Google zal reageren wanneer Microsoft Yahoo! overneemt


YAH-MIC-GOOG Door de nieuwe poging van Microsoft om delen van Yahoo! over te nemen, heeft Google laten weten een reactie voor te bereiden. De nieuwe toenaderingspoging van Microsoft richting Yahoo! zou bestaan uit oa. het kopen van de zoekmachinetak, plus een minderheidsbelang.


Eerder deze week werd duidelijk dat Microsoft nog steeds interesse had in Yahoo!, zonder geheel duidelijk te zijn over wat deze interesse nou precies inhield. Een bron binnen persbureau Reuters heeft nu laten doorschemeren dat de plannen van Microsoft zijn om de zoektak en Aziatische bedrijfstak van Yahoo! over te nemen. In wat er na deze overnames nog overblijft van Yahoo! neemt Microsoft een minderheidsbelang.

Reactie Google


Eric Schmidt, Larry Page en Sergey Brin van Google voeren op dit moment besprekingen om een reactie op de nieuwe plannen van Microsoft voor te bereiden, aldus BBC News. Het lijkt erop dat ze geen andere keuze hebben, omdat een van de pogingen van Yahoo! om Microsoft van zich af te houden bestond uit plannen om de advertenties bij de zoekresultaten van Yahoo! aan Google uit te besteden.

Rustig


Ondanks alle commotie blijven de drie topmannen van Google rustig en maken ze zich geen zorgen. Onduidelijk is echter of ze daarmee hun vertrouwen in het eigen product hoog houden, of dat ze geloven dat de nieuwe poging van Microsoft toch weer zal mislukken.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->