Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Mei '08 - + 0 - 0 Nederlander wint $ 25.000 met Google


Google Dollar De Nederlander Eric Wijngaard heeft $ 25.000, ca. 16.000, gewonnen met een wedstrijd die door Google was georganiseerd. Voor de wedstrijd moest een programma worden ontwikkeld voor Google's nieuwe besturingssysteem voor mobiele telefoons, Google Android.


Google schreef de wedstrijd vorig jaar uit, waarin mensen programma's voor Android moesten maken. Op dit moment zijn er nog geen mobiele telefoons op de markt waarop het besturingssysteem draait, maar de verwachting is wel dat dit snel zal gebeuren.

PicSay


Het programma dat Wijngaard maakte, kreeg de naam PicSay. Met PicSay is het voor gebruikers mogelijk om foto's te maken, er tekst aan toe te voegen en dan eenvoudig online plaatsen. Naast PicSay zijn er nog talloze programma's ontwikkeld, ''waardoor je met Google Android straks veel meer mogelijkheden hebt als de iPhone'', zo voorspelt de Nederlander.

Google heeft zo'n $ 10.000.000 prijzengeld voorzien voor de wedstrijd. De hoofdprijs bedraagt $ 275.000 dollar, ruim 175.000.
Al 1 Googley reactie:

Ik vond het wel vet geluk hebben dat je $ 275.000 dollar kan winnen ik feliciteer hem

Nikolaj () (link) - 19 Mei '08 - 16:04


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->