Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Mei '08 - + 0 - 0 Microsoft opnieuw in gesprek met Yahoo!


MJ Microsoft is wederom met Yahoo! in gesprek gegaan. Deze keer is de inzet geen volledige overname, maar heeft Microsoft andere plannen om gedeeltes van Yahoo! over te nemen. Dit maakte Microsoft zondagavond bekend.


Twee weken geleden trok Microsoft nog een overnamebod van 47,5 miljard dollar in, omdat Yahoo! het bod afwees.

Alternatieve samenwerking


Microsoft heeft nu plannen voor een alternatieve samenwerking middels een transactie met Yahoo! zonder het bedrijf daarbij volledig over te nemen. Meer details van de plannen maakte Microsoft vooralsnog niet bekend. Analisten denken dat Microsoft en Yahoo! vooral op de advertentie- en zoekmachinemarkt willen gaan samenwerken, om de grootste concurrent op de markt, Google, weerstand te kunnen bieden.

De top van Yahoo! staat sinds vorige week onder hoge druk door de activistische aandeelhouder Carl Icahn om op te stappen. Icahn vind dat de top van Yahoo! irrationeel heeft gehandeld door het bod van Microsoft te weigeren. Icahn heeft een belang van 4 % in Yahoo! en wil nu het complete bestuur van Yahoo! laten vervangen met eigen vertegenwoordigers om zodoende nieuwe overnamegesprekken met Microsoft starten.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->