Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Mei '08 - + 0 - 0 Algoritme Google maakt gezichten in Street View onherkenbaar


Google Streetview Google heeft op haar blog bekent gemaakt te werken aan een algoritme dat gezichten in Google Street View onherkenbaar kan maken. Google Street View is zo nu en dan in opspraak omdat het de privacy zou schenden.


Volgens John Hanke, hoofd van de afdeling Google Earth en Google Maps, zoekt de techniek in de afbeeldingen naar gezichten. Deze gezichten worden vervolgens onscherp gemaakt op eventuele herkenning te voorkomen.

Manhattan als proef


De New Yorkse wijk Manhattan is door Google uitgekozen als proeftuin, vanwege de dichtbevolkte straten. Google hoop het algoritme snel in te kunnen zetten op plaatsen waar Street View inmiddels kaarten heeft opgebouwd. De ontwikkeling van het algoritme heeft Google bedacht om aanklachten wegens privacyschending te voorkomen, vooral nu de camerawagens ook in Europa te bewonderen zijn.

Nog niet optimaal


Google geeft aan al een jaar bezig te zijn geweest aan de automatische gezichtswisser. De techniek komt voort uit wetenschappelijk onderzoek dat bijvoorbeeld te vergelijken is met de gezichtsherkenners die digitale camera's vandaag de dag ook al gebruiken. John Hanke geeft echter aan dat de techniek nog niet perfect is, maar beweert wel dat het algoritme zonder problemen zijn werk al kan doen. Het maakt bijvoorbeeld nog fouten door bijvoorbeeld een gezicht op een billboard ook aan te zien als ''gewoon gezicht''.
Al 1 Googley reactie:

I have recently started a site, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work. The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual. by Vince Lombardi. fabdfcdgadefcegg

Smithg185 () (link) - 11 Januari '15 - 08:36


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->