Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Mei '08 - + 0 - 0 Google: Introductie Friend Connect


Friend Connect Internetgigant Google heeft afgelopen maandag een preview van het nieuwe Friend Connect vrijgegeven. Met deze nieuwe dienst van Google wordt het voor website beheerders eenvoudig om sociale-netwerkfuncties toe te voegen aan hun website. Friend Connect werkt samen met Openid, Opensocial en Oauth.


Een website beheerder die sociale elementen aan zijn site wil toevoegen heeft met Friend Connect maar een kleine code nodig om oa. registratie van gebruikers, uitnodigingen, het plaatsen van berichten en een ledengalerie te maken. Naast de door Google ontwikkelde functies is het ook mogelijk om applicaties van derden te gebruiken met behulp van de Opensocial-api van Google.

De preview werd officieel gelanceerd op het Google Campfire One Event. Google Campfire is een bijeenkomst die Google voor ontwikkelaars organiseert om de laatste nieuwe ontwikkelingen te tonen en om feedback van de ontwikkelaars te krijgen. Het evenement vindt plaats op de campus van Google.

Vrienden netwerk


Er kan met Friend Connect een eigen netwerk van vrienden opgebouwd worden, maar er kan ook contact gemaakt worden met bestaande kennissen zoals op Facebook, Orkut, Plaxo en Google Talk.

De nieuwe dienst van Google is voorlopig alleen als preview beschikbaar voor een select aantal sites. Belangstellenden kunnen zich vanaf vandaag via de Friend Connect-website inschrijven. In de toekomst zullen meer sites orden toegelaten en worden er extra functies toegevoegd.




Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->