Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Mei '08 - + 0 - 0 Facebook lijkt nieuw doel voor Microsoft


Facebook en Microsoft Na de mislukte overnamepoging van Yahoo! door Microsoft lijkt de softwaregigant zijn pijlen nu te gaan richten op Facebook. De Wall Street Journal weet te melden dat bankers van Microsoft inmiddels informele gesprekken hebben gevoerd met Facebook om te zien of ze positief zijn tegenover een eventueel bod.


In de markt voor online diensten en advertenties is Microsoft druk bezig om haar marktaandeel middels overnames uit te breiden. Microsoft weet dat Google zich met Google Gmail en Google Docs steeds meer in hetzelfde vaarwater begint te begeven en zijn dus nadrukkelijk op zoek naar een manier om bij te blijven.

Geen overnameplannen


Afgelopen zaterdag maakte Microsoft bekend van de overname van Yahoo! af te zien. Dit kwam omdat Yahoo! een bod van bijna 50 miljard dollar veel te laag vond. Op deze ontwikkelingen liet Microsoft-oprichter Bill Gates woensdag tegenover journalisten weten dat het bedrijf voorlopig zelfstandig door gaat en geen overnameplannen meer heeft. Echter doen geruchten zich de ronde dat Microsoft belangstelling zou hebben voor onder andere AOL, MySpace en Facebook.

Facebook


In de vriendensite Facebook heeft Microsoft reeds een belang van 1,6%. Daarvoor betaalde het bedrijf vorig jaar nog 240 miljoen dollar. Hiermee komt te totale waarde van Facebook op 15 miljard. Volgens analisten zou het steeds moeilijker zijn voor Facebook om voldoende inkomsten uit advertenties te halen door de steeds slechtere Amerikaanse economie. Daardoor zou het bedrijf op den duur kunnen kiezen voor een dergelijke overname door Microsoft. Facebook is met ruim 100 miljoen gebruikers de tweede vriendensite ter wereld.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->