Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Mei '08 - + 0 - 0 Strijd om Yahoo! toch nog niet voorbij?


Yahoo Microsoft Microsoft mag haar bod op Yahoo! dan wel hebben ingetrokken, maar daarmee is de strijd om Yahoo! nog niet ten einde. Volgens diverse analisten zou Microsoft toch nog wel eens aan het langste eind kunnen trekken.


Softwaregigant Microsoft maakte afgelopen zaterdag bekend dat ze haar bod op Yahoo! in ging trekken. Even daarvoor had Microsoft haar bod nog verhoogd met vijf miljard dollar tot bijna 50 miljard dollar, wat neerkomt op 33 dollar per aandeel. Volgens Yahoo! was dit bod ondergewaardeerd aan het bedrijf, Yahoo! wilde namelijk 37 dollar per aandeel hebben.

YAHOO! INC


Er moet echter afgevraagd worden of deze afwijzing voor Yahoo! reden moet zijn voor een feestje. Het bedrijf zit financieel in moeilijk vaarwater en verliest meer en meer marktaandeel aan concurrent en plaaggeest Google. Aandeelhouders van Yahoo! lieten zich dan ook negatief uit over het afketsen van de overname. Het aandeel YAHOO! INC verloor afgelopen maandag ongeveer 20 procent. De daling is volgens analisten aanleiding voor Microsoft om alsnog aan het langste eind te kunnen trekken. ''Yahoo! kan nog dit jaar overgenomen worden voor een beduidend lager bedrag dan er nu is geboden door Microsoft'', aldus Henry Blodget van Silicon Alley Insider.

Alternatieven voor Microsoft


Afgezien van de mogelijke overname van Yahoo! door Microsoft zijn er ook nog andere scenario's denkbaar. Microsoft is op zoek naar een grote overnamekandidaat om haar positie op de markt voor online diensten en advertenties te verbeteren. De aandacht van Microsoft gaat nu ook uit naar andere Internetbedrijven dan Yahoo!. Vriendensites MySpace, Faceboek en webportaal AOL zouden volgens geruchten ook al in de plannen van Microsoft voorkomen.

Google


In dit laatste geval is het goed mogelijk dat Yahoo! enigszins gedwongen wordt om voorzichtig de samenwerking met Google uit te breiden. Yahoo! maakte tijdens het overnamegevecht met Microsoft al bekend te gaan experimenteren met advertentieverkoop van Google.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->