Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Mei '08 - + 0 - 0 Google: vijf tips tegen phishing


Google Phishing Google waarschuwt op haar eigen officiŽle blog voor phishing. Verder vallen er in het artikel een vijftal tips te lezen waarmee Internetgebruikers zich kunnen wapenen tegen de het zogenaamde ''digitaal oplichten''.


De manier van phishing is heel eenvoudig volgens de schrijver van het artikel, Ian Fette. "Iemand doet zich voor als iemand anders met als doel persoonlijke informatie en andere belangrijke gegevens te ontfutselen. Sommige aanvallen zijn makkelijk te herkennen, maar de meeste zijn moeilijk aan te wijzen als een phishing poging", aldus Fette. Ze kunnen zich bijvoorbeeld voordoen als banken, overheidsinstellingen of gewone particulieren. De vermommingen zoals e-mails of webpaginas zien er wel vaak amateuristisch uit.

De vijf tips tegen phishing


De vijf tips zoals Fette op het blog aangeeft luiden:
* Beantwoord niet zomaar een e-mail waarin iemand persoonlijke informatie van je vraagt.
* Als er een link in de e-mail staat, klik niet op de link, maar surf zelf naar het adres dat wordt genoemd.
* Als je op een website bent die gevoelige informatie vraagt, denk dan eerst goed na en let op verdachte dingen.
* Pas op voor ''prachtige verhalen'' en ''schitterende prijzen''. Het spreekwoord ''Het is te mooi om waar te zijn'' geldt vaak voor phishing websites.
* Gebruik een webbrowser met ingebouwde phishing filter.

Google als doelwit


Google is een geliefd doelwit voor phishers. Google ontdekte onlangs nog een Google Adwords phishing e-mail. De reden voor het plaatsen van het artikel is dan ook niet louter nobel, maar ook in eigen belang.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->