Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Mei '08 - + 0 - 0 China start onderzoek naar Google Maps


China Flag China is met een onderzoek gestart naar aanbieders van gratis kaarten op het Internet waaronder Google Maps. De regering van China wil hiermee voorkomen dat via bijvoorbeeld Google Maps landsgrenzen verkeerd zijn aangegeven of nog belangrijker staatsgeheimen uitlekken.


Een voorbeeld kan zijn dat binnen Google Maps het eiland Taiwan aangegeven wordt als een zelfstandig land, wat niet het geval is. Na de Tweede Wereld oorlog werd Taiwan namelijk overgedragen aan de Republiek China. De regering hoopt ervoor te kunnen zorgen dat verkeerde online kaarten verwijderd worden. Bij dit toch wel grootschalige onderzoek zijn maar liefst acht ministeries betrokken.

Het maken van kaarten in China werd vorig jaar nog verboden voor buitenlandse bedrijven en instellingen.
2 Googley reacties!:

Haal de Republiek China en Volksrepubliek China niet door elkaar. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Republiek_C.... en http://nl.wikipedia.org/wiki/Volksrepubl....). Laatstgenoemde is de regering van China die Taiwan als haar provincie claimt, maar eerstgenoemde is de soevereine staat die daadwerkelijk over Taiwan (en nog een paar kleine eilandjes) regeert, en uiteraard de claim van de Volksrepubliek niet accepteert. Nadat de burgeroorlog in China door de Rep. China verloren was van de communisten, zijn ze in 1949 gevlucht naar Taiwan, waar ze hun dictatuur hebben voortgezet. Sinds de jaren 90 is in Taiwan een democratie ontstaan, en wordt de naam Republiek China slechts nog gedragen omdat de Volksrepubliek dreigt met oorlog als Taiwan de onafhankelijkheid zou uitroepen als Republiek Taiwan.

Jaap - 06 Mei '08 - 13:43

Correctie van die URL’s:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Volksrepubl..
http://nl.wikipedia.org/wiki/Republiek_C..

Jaap - 06 Mei '08 - 13:50


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->