Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Mei '08 - + 0 - 0 Google Earth weer beperkt toegankelijk in Cuba


Vlag Cuba Inwoners van Cuba mogen na zes jaar eindelijk weer over een computer beschikken. Hierdoor is het voor Cubanen in scholen en op bepaalde werkplekken weer mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld Google Earth, omdat enkel op die plaatsen een Internetverbinding beschikbaar is. Het communistische bewind heeft afgelopen vrijdag het verbod op de verkoop van computers opgeheven.


Direct na de opheffing stonden vele Cubanen als 'kleine kinderen in een snoepwinkel' te kijken naar alle nieuwe technologieŽn in de etalages. Voor velen is een computer echter niet weggelegd, omdat een gemiddelde computer in Cuba al snel $ 780,- kost. Met een gemiddeld maandsalaris van ongeveer $ 20,- zijn computers dus relatief erg duur.

Internet


De Internetverbinding op de computers van basisscholen, universiteiten en enkele werkplekken gaat via een satellietverbinding omdat het onderzeese glasvezelnetwerk door een handelsembargo niet toegankelijk is. Dit brengt enkele nadelen met zich mee zoals; lage snelheden en hoge kosten.

Specificaties


De onderdelen van de pc's worden vanuit China geÔmporteerd en vervolgens in Cuba zelf geassembleerd. De computers zijn uitgerust met een Intel Celeron-processor en een werkgeheugen van 512MB. verder hebben de pc's een harde schijf van 80GB, dvd-romspeler, crt-scherm, muis, toetsenbord en Windows XP.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->