Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Mei '08 - + 0 - 0 30 jaar SPAM!


SPAM De SPAM 'viert' zijn dertigste verjaardag. Of dit gevierd moet worden moeten we ons eigenlijk afvragen, maar feit is dat op 3 mei 1978 voor het eerst een ongewenst reclame bericht werd verstuurd via e-mail. In die tijd was SPAM een klein vergrijp, maar op de dag van vandaag is SPAM een groot vergrijp waarvoor de Amerikaan Eddie Davidson onlangs werd veroordeelt tot 21 maanden celstraf om zijn zonde te overzien.


Dertig jaar geleden stuurde de verkoper Gary Thuerk over het Arpanet, de voorloper van het huidige Internet, naar 400 gebruikers een uitnodiging om twee demonstraties bij de wonen van zijn bedrijf. Vele kwade reacties kreeg Thuerk hiermee op zijn bord en bovendien kreeg zijn baas de wind van voren van het Amerikaanse ministerie van Defensie die het gezag had over het toenmalige Arpanet.

SPAM vandaag de dag


Vandaag de dag worden er meer dan 100 miljard spamberichten verstuurd. Dit is ruim 80 procent van alle e-mailberichten die er per dag op de wereld worden verstuurd. Het grootste deel van de spamberichten wordt door de eindgebruiker echter nooit gelezen, omdat deze verdwijnen in de filters die providers hebben ingesteld.

S.P.A.M.


De Amerikaan Joel Furr, een beheerder van Usenet, bedacht de naam voor de ongevraagde post. Hij kwam op het idee door een sketch uit het Britse televisieprogramma Monty Python, waarin een vol restaurant, aangemoedigd door een groep Vikingen, hard 'SPAM, SPAM, SPAM' riepen. Hierin bleek SPAM een ingrediŽnt van elk item op de menukaart. Tot het jaar 1994 werd de SPAM nog met overwegend goede bedoelingen verzonden, maar daar kwam in dat jaar verandering in toen twee juristen, gespecialiseerd in immigratie, maar liefst 6.000 nieuwsgroepen op het Usenet met SPAM bombardeerden. In 2008 zal er door de Verenigde Staten ruim 42 miljard dollar uitgegeven worden aan de bestrijding van SPAM en de gevolgen ervan. Dit is ruim 7 miljard meer dan in het jaar 2007.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->