Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Mei '08 - + 0 - 0 Géén overname van Yahoo! door Microsoft


Geen overname yahoo microsoft Microsoft zet definitief een streep door de overnameplannen van Yahoo!. Dit liet Microsoft topman Steve Ballmer zaterdagavond weten in communiqué. Eerder zou er al een brief van Ballmer zijn gelekt die gericht was aan Yahoo! Hierin zou een en ander al zijn te lezen.


"We blijven geloven dat de voorgestelde overname goed was voor Microsoft, Yahoo! en de gehele markt.'' Na zorgvuldige overwegingen geloven we dat de economische voorwaarden van Yahoo niet zinvol zijn voor ons en dat het het beste is voor aandeelhouders van Microsoft, voor werknemers en andere belanghebbenden dat we ons voorstel intrekken'', aldus Ballmer in de brief.

Te laag bod


Het bod op Yahoo! werd onlangs nog door Microsoft verhoogd met 5 miljard dollar tot 33 dollar per aandeel. In totaal zou dit neerkomen op een bod van om en nabij de 50 miljard dollar. Een slordige 32 miljard euro. Yahoo! vond dit bod echter onder de maat en wilde 37 dollar per aandeel hebben. Hierop trok Microsoft het bod in.

Jerry Yang


Volgens vele analisten heeft Yahoo! topman Jerry Yang aanstaande maandag wat uit te leggen aan haar aandeelhouders. Yang strategisch kunnen onderbouwen waarom een bod van 33 dollar per aandeel te laag is. Een grootaandeelhouder van Yahoo! liet al weten geschokt te zijn dat Yahoo! niet redelijker is geweest. Hij verwacht dat het aandeel YAHOO! INC maandag met 5 dollar zal afnemen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->