Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Apr '08 - + 0 - 0 Nieuw: Google Visualrank, de Pagerank voor afbeeldingen


Google heeft een nieuw algoritme gelanceerd dat een nieuwe revolutie moet ontketenen bij afbeeldingen zoekmachines. Het algoritme, Google Visualrank, heeft als bijnaam "PageRank for Image Product Search" en is een flinke verbetering ten opzichte van het huidige Google image search.


"By treating images as web documents and their similarities as probabilistic visual hyperlinks, we estimate the likelihood of images [being] visited by a user traversing through these visual-hyperlinks," aldus Shumeet Balujaz, een Google researcher, in een paper die hij schreef samen met een collega van Georgia Institute of Technology.

Het algoritme werkt met zogenaamde zichtbare hyperlinks in een afbeelding. Deze hyperlinks zijn eigenlijk verbanden tussen afbeeldingen. Zo is het verband tussen veel afbeeldingen van Mac Donalds de "Golden Arches". Afbeeldingen die deze arches hebben, hebben een hoge waarschijnlijkheid dat het om Mac Donalds gaat.

Naar eigen zeggen is Visualrank volgens Google het belangrijkste algoritme sinds de lancering van Google pagerank in 1997.

Google Visualrank, 83% minder waste dan Google Image search


In een testcase waarbij de 2000 meest gezochte afbeeldingen in Google aan een panel getoond werd bleek het algoritme maar liefst 83% minder irrelevante afbeeldingen te tonen. Dit was een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het huidige Google Image search,

Google Visualrank werd gelanceerd tijdens een persconferentie in Beijng, China. Het algoritme is van enorm belang aangezien de volgende (vierde) generatie zoekmachines in staat moet zijn om de vele honderden miljoenen films en foto's beter toegankelijk te maken voor zoekmachines.
Al 1 Googley reactie:

Wanneer gaan ze deze algoritme invoeren?

PS het is McDonalds (bekend van de Big Mac) ;-)

Gijs - 13 Mei '08 - 10:12


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->