Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Apr '08 - + 0 - 0 Yahoo! reageert niet op ultimatum Microsoft


Yahoo! Microsoft Yahoo! heeft het ultimatum van Microsoft topman Steve Ballmer laten verstrijken. Het ultimatum voor het bod van $ 44,6 mld liep afgelopen zaterdag af. Microsoft heeft echter sinds zaterdag nog geen officiŽle uitlatingen gedaan omtrent de overname, maar verwacht wordt dat Microsoft nu vijandelijke stappen gaat ondernemen richting Yahoo!


Microsoft hoopte eigenlijk dat Yahoo! zaterdag toe zou happen en bereid zou zijn om nu wel eens serieus te gaan onderhandelen. Yahoo! liet echter gewoon weten niet in te gaan op het bod, omdat het te laag zou zijn. Het komt niet overeen met de aard van het bedrijf zo verklaarde Yahoo!. Yahoo! is echter best bereid om te onderhandelen, maar dan mag het bod van Microsoft niet lager liggen dan $ 40,- per aandeel. Het huidige bod van $ 44,6 mld van Microsoft aan Yahoo! komt neer op $ 31,- per aandeel. In het ultimatum dreigde Microsoft met een vijandig overnamebod te komen wanneer Yahoo! geen gehoor zou geven aan het huidige bod. Steve Ballmer, topman van Microsoft, gaf aan, gezien de economische vooruitzichten, het bod wel eens te kunnen verlagen en daardoor meteen direct naar de aandeelhouders te stappen.

Bang


Medewerkers van softwaregigant Microsoft zijn bang geworden dat door de overnamestrijd van Yahoo! het management al haar aandacht op de overname zal gaan richten en daarbij de andere bedrijfsactiviteiten uit het oog verliest. Ook Steve Ballmer gaf eerder in Milaan al aan het bod niet nogmaals te zullen gaan verhogen.

Voorbereidingen op vijandig overnamebod


Volgens insiders treft Yahoo! al voorbereidingen met betrekking tot een vijandig bod hoewel Microsoft nog niet officieel heeft doorgezet. Volgens ingewijden doen er zich lijstjes de ronden voor mogelijke directieleden die Microsoft bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering via een stemming in de directieraad zou willen plaatsen. Met deze overnamegezinde leden zou de kans op een overname voor Microsoft van Yahoo! groter worden.

Zie ook:


Ontknoping nabij in overnamestrijd Microsoft
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->