Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Apr '08 - + 0 - 0 Personeelsstop Google?


Tijdens de laatste presentatie van de kwartaalcijfers van Google bleek al dat er in het laatste kwartaal significant minder mensen aangenomen waren dan in het kwartaal ervoor. Nu beginnen er zelfs de geruchten van een personeelsstop bij Google op te duiken.


De geruchten staken de kop op bij Silicon Alley Insider waar een lezer klaagde over de reactie die Google gaf op een sollicitatie:

"Nobody's picked up on the story that Google appears to be in a hiring freeze right now. I recently submitted an application, did a phone interview, got a thumbs up for an on site, then was told that they were delaying hiring for now. I'm not sure if it has to do with the sinking economy (maybe last quarter's numbers were the end of the good times) or the deal coming up with Yahoo and Microsoft, but it seems like there's a story behind it that hasn't been publicized yet."

Het zou goed kunnen dat google gas terug aan het nemen is. Aan de ene kant moet ieder bedrijf inspelen op de economische situatie in de VS. Aandeelhouders vragen nu om besparingen in plaats van uitgaven. Aan de andere kant heeft Google onlangs Doubleclick overgenomen wat in een klap 1500 extra personeelsleden betekende. Google heeft daardoor diverse dubbele functies en zal daar in gaan snijden.

Google nam in het vorige kwartaal "slechts" 850 nieuwe mensen aan. Dit was significant minder dan de 2130 in het derde kwartaal van 2007. Google heeft nu 19.156 werknemers.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->