Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Apr '08 - + 0 - 0 Ontknoping nabij in overnamestrijd Microsoft & Yahoo!


Yahoo! en Microsoft Dit weekend wordt erg spannend voor Microsoft en Yahoo!. Microsoft overweegt een vijandig bod wanneer Yahoo! zaterdag niet akkoord gaat met een bod ter waarde van $ 44 mld. Dit dreigement kwam drie weken geleden van bestuursvoorzitter van Microsoft Steve Ballmer.


Steve Ballmer en financieel directeur Chris Lidell van Microsoft voerden afgelopen week weer de druk op bij Yahoo!. Ze gaven in enkele uitspraken aan dat Microsoft niet van plan is met een hoger bod voor de dag te komen. Bovendien liet Ballmer in een verklaring weten niet onder de indruk te zijn van de goede kwartaalresultaten van Yahoo!. Microsoft boekte daarentegen slechte kwartaalcijfers.

Weinig keuze


Yahoo! staat echter nog steeds open voor onderhandelingen met Microsoft alleen hebben zij een hoger bod in gedachten. ''Het lijkt erop dat Yahoo! een prijs in gedachten heeft van net iets meer dan $ 35 per aandeel en Microsoft van net iets minder'', aldus een analist. Yahoo! heeft echter niet veel keuze, omdat de opties beperkt zijn.

Er blijven voor Microsoft maar twee wegen over wanneer Yahoo! niet akkoord gaat. Keuze één betekent van een overname afzien en keuze twee betekent rechtstreeks naar de aandeelhouders stappen met een zogenaamd ''vijandig bod''. Dit bod zal echter een stuk lager uitvallen dan het bod van $ 44 mld.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->