Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Apr '08 - + 0 - 0 China bezit nu de grootste internet populatie


China is de Verenigde Staten voorbij gegaan met de grootste online populatie ter wereld. Met 221 miljoen gebruikers schoot China de VS met ruim 6 miljoen gebruikers voorbij. Toch ligt het percentage gebruikers in China nog zeer laag.


Eind 2007 bedroeg het aantal internet gebruikers in China nog 210 miljoen mensen. Dat was toen nog 5 miljoen minder dan de VS. De stijging is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2006 toen China nog maar slechts 123 miljoen internet gebruikers had.

"Despite a rapidly increasing Internet population, the proportion of Internet users among the total population was still lower than the global average level," aldus het Chinese nieuwsagendschap Xinhua die weer het Chinese ministerie van informatie quote.

Het percentage internet gebruikers lag in China op 16%, wat nog beduidend lager ligt dan het wereldwijde gemiddelde van 19%. China heeft ongeveer 1.330.044.605 inwoners (CIA world factbook) tegenover slechts 303.824.646 in de VS. Wanneer China net zo'n hoog percentage internet gebruikers zou hebben als de VS, +/- 70%, dan zouden dit maar liefst 931.031.223 gebruikers zijn.

Het belang van China gaat enorm worden voor de zoekmachines. In de toekomst zal de grootste Chinese zoekmachine mogelijk de grootste zoekmachine ter wereld worden. Op dit moment lijkt Baidu in China nog de grootste speler te zijn, maar Google heeft inmiddels aangegeven de strijd volledig open te gooien om de grootste te worden in China.

China is berucht om haar censuur in de zoekmachines. De olympische spelen lijken ook een extra push te geven in de groei van het internet gebruik. Ook zal de censuur iets verlicht worden waardoor sites zoals die van de BBC gedeeltelijk open komen voor het Chinese publiek.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->