Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Apr '08 - + 0 - 0 Yahoo! ziet winst flink stijgen door beursgang Alibaba.com


YHOO Yahoo! heeft dinsdag nabeurs bekendgemaakt dat over het eerste kwartaal van 2008 een nettowinst van $ 542 mln is behaald, ten opzichte van $ 142 mln over dezelfde periode van een jaar eerder.


De flinke winststijging is te danken aan een boekwinst van $ 401 mln met de beursgang van Alibaba.com. Het is weer voor de eerste keer in twee jaar tijd dat Yahoo! zijn kwartaalcijfers heeft zien groeien. Bovendien heeft Yahoo! een grote druk om goede cijfers te rapporteren omdat het concern midden in een overnamestrijd is verwikkeld met Microsoft.

Per aandeel


Per aandeel betekende deze goede kwartaalcijfers dat het aandeel uitkwam op een winst van $ 0,37, vergeleken met $ 0,10 in het eerste kwartaal van vorig jaar. Zonder de boekwinst op Alibaba.com zou de winst zijn uitgekomen op $ 0,08 per aandeel. Ex-items bedroeg de winst per aandeel $ 0,11. Analisten hadden een gemiddelde winst van $ 0,09 per aandeel voorspeld.

Overnamestrijd


Uit de kwartaalcijfers blijkt onder meer dat Yahoo al $ 14 mln heeft uitgegeven aan onder andere adviseurs en advocaten, om de overnamepoging van Microsoft te blokkeren. Deze softwaregigant probeert momenteel Yahoo! in handen te krijgen, maar Yahoo! heeft het bod van bijna 45 miljard euro afgedaan als te laag. Als Yahoo! blijft weigeren, wil Microsoft proberen om het concern via een vijandige overname in te lijven.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->