Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Apr '08 - + 0 - 0 Introductie Google Mobile Display Ads


Google Mobile Display Ads Google heeft wederom haar advertentie bereik vergroot. Naast mobiele Adwords ondersteund Google nu ook de Mobile Display Ads.


Het bereik van de mobiele banners is tot op heden nog beperkt. Alleen Nederland, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Engeland en de VS behoren tot de landen waar de mobiele banners beschikbaar worden. Volgens Google lijken de Mobile Display Ads op de banners die normale websites weergeven. Het enige verschil is dat het formaat een stuk kleiner is zodat ze goed zichtbaar zijn op mobiele pagina's.

Technische gegevens


De Mobile Display Ads ondersteunen gif, jpg en png en ze zijn in vier formaten beschikbaar namelijk 305x64, 215x34, 192x53 en 167x30 pixels. Verder mogen de afbeeldingen niet groter zijn dan 3kb om goed laadbaar te zijn voor mobiele snelheden. Bovendien vraagt Google om de Mobile Display Ads te laten verwijzen naar een mobiele pagina.

''Bedrijven die de Mobile Display Ads van Google tonen, dienen bovendien hun broncode zo aan te passen om de mobiele banners te kunnen weergeven'', zo laat google weten op haar Google Mobile Blog. In tegenstelling tot de Google Adsense reclameblokken, kunnen de mobiele advertenties niet worden weergegeven via javascript omdat de meeste mobiele telefoons dit niet ondersteunen. De mobiele variant van Google Adsense moet daarom via server-side scripting in een pagina verwerkt worden. De code van Google is daarom compatible met minimaal de volgende programmeertalen: PHP v4.3.0, JSP v1.2, ASP v3.0 of CGI/Perl v5.8.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->