Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Apr '08 - + 0 - 0 Google omzet stijgt 42% in Q1 2008


Ondanks dat analisten er een zwaar hoofd in hadden, ondanks teruglopende clickratio's, ondanks een teruglopende Amerikaanse economie heeft Google alle beren weer verslagen en veeeeel betere resultaten getoond dan verwacht. +42% omzet, +30% winst per aandeel.


De sterke groei werd onder andere veroorzaakt door een sterke groei in het buitenland. Ondertussen is meer dan de helft van de omzet van Google afkomstig uit het buitenland.

De winst per aandeel steeg met 30% tot $4.84 per aandeel, daar waar de analisten gerekend hadden op slechts $4.52. De omzet in het eerste kwartaal steeg met 42% tot $5.19 miljard. Na aftrek van betalingen aan Websites bleef daar $3.7 miljard van over.

De cijfers zijn een enorme opluchting voor de beleggers op Wall street die gisteren met spanning naar de cijfers van Google uitkeken. Google had reeds aangegeven te verwachten minder last te zullen hebben van de financiŽle crisis in de VS, maar onder de beleggers was inmiddels enige onrust ontstaan. Volgens Eric Schmidt, CEO van Google, zal de groeiende lijn zich in 2008 verder doorzetten en zal Google zonder al te veel problemen door blijven groeien.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->