Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Apr '08 - + 0 - 0 "Koranfilm Fitna" massaal gezocht in maart


Koranfilm Fitna is de meest gebruikte zoekopdracht in de maand maart in de Nederlandse zoekmachine windows live.nl. Liveleak, de provider waar de film werd geplaatst werd 7e. Geert Wilders is er met zijn film dus in ieder geval in geslaagd de grootste aandacht te krijgen. Naast Fitna wist ook Idols het zoeknieuws weer te domineren.


De top 10 van Maart 2008 in Live Nederland ziet er als volgt uit:

1. Koranfilm Fitna
2. Leonid stadnik (waarschijnlijk de langste man ter wereld)
3. Nikki idols Idols
4. Nathalie idols
5. Cyberaanval
6. Ronny rosenbaum (de nieuwe vlam van Tatjana Simic}
7. Liveleak
8. Belastingdienst
9. Ajax
10. Weer paasdagen

Op Jeroen.com hebben we de zeer grote hoeveelheid zoekers ook opgemerkt. De nieuwsberichten over hoe Fitna zich over Google nieuws verspreidde trokken meer dan 3500 bezoekers per dag. En dat was enkel doordat we gevonden werden op "fitna the movie". Het aantal zoekopdrachten op het trefwoord "fitna" zal in Google Nederland waarschijnlijk enkele honderdduizenden zijn geweest.

Overigens vind ik het wel erg vreemd dat de exacte zoekopdracht "Koranfilm Fitna" was en niet gewoon "fitna". En gezien de ophef had ik in de top 10 nog wel meer vergelijkbare woorden verwacht.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->