Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Apr '08 - + 0 - 0 KML extensie Google Earth wordt officiŽle standaard


KML voorbeeld locatie De door zoekgigant Google ontwikkelde methode om geografische informatie de delen en op te slaan, is vanaf heden erkend als een standaard. Met deze standaard wordt het makkelijker om dergelijke gegevens uit te wisselen. De methode wordt door Google KML, Keyhole Markup Language, genoemd en is vooral bekent geworden door het programma Google Earth.


Google heeft de KML standaard verder ontwikkeld voor het gebruik van Google Earth. De taal, een verbastering van XML, beschrijft locaties op kaarten en of satellietfoto's. Google heeft KML voorgelegd aan het OGC, Open Geospatial Consortium, een onafhankelijke internationale organisatie. De OGC heeft vervolgens de KML als standaard erkend en neemt nu het beheer en verdere ontwikkeling voor haar rekening.

Toepassen in andere programma's


Met het erkennen van KML als officiŽle standaard kunnen nu andere bedrijven en softwareontwikkelaars gebruik gaan maken van KML. Gegevens die volgens de standaard zijn beschreven, zijn dan bruikbaar voor alle (toekomstige) programma's die KML gebruiken. Maps voor Google Earth kunnen dan bijvoorbeeld met een ander programma bekeken worden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->