Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Apr '08 - + 0 - 0 YouTube weer open in IndonesiŽ


YouTube Logo In IndonesiŽ hebben de belangrijkste en grootste Internetproviders de populaire videowebsite YouTube en andere sites waar de film Fitna van Geert Wilders te zien was, weer open gezet voor het publiek. Hiermee komen ze tegemoet aan de vele protesten van webgebruikers.


De Internetproviders gaven met deze deblokkade gehoor aan een oproep die door de overheid is gedaan. Echter is de regering door deze acties wel onder vuur komen liggen en wordt beschuldigd van censuur. Door de blokkaders zeggen veel eigenaren van kleine bedrijven economische schade te hebben ondervonden omdat bepaalde Internetpagina's niet toegankelijk waren.

Blokkade Fitna


De Internetproviders bekijken nu de mogelijkheden om individuele Internetpagina's die de film Fitna van Geert Wilders tonen te blokkeren. Fitna heeft in IndonesiŽ al tot erg veel protesten geleid.

Censuur YouTube


IndonesiŽ is niet het eerste land waarin YouTube geblokkeerd wordt. Eerder volgden de landen, Turkije, Thailand, Pakistan, Iran, Brazilie, China en nu dus ook IndonesiŽ. In de meeste van deze landen is YouTube inmiddels weer toegankelijk voor het publiek na verwijdering van bepaalde filmpjes.

Zie ook


YouTube censuur: ook in China geblokkeerd
Weer sluiting YouTube in Turkije
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->