Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Apr '08 - + 0 - 0 Wehkamp start eerste YouTube video advertentie in Nederland


Wehkamp.nl Vandaag verschijnt voor het eerst een Nederlands commercieel video kanaal op YouTube. Het betreft een click-to-play-advertentie van Wehkamp.nl voor een Korting4daagse op al haar producten. Het is de eerste keer dat een Nederlandse adverteerder de mogelijkheid krijgt om op de homepage van de populaire videowebsite YouTube een video-advertentie te tonen in de rechterbovenhoek van de homepage.


''Ik ben zeer enthousiast over deze primeur. Het is fantastisch dan Wehkamp.nl als eerste Nederlandse bedrijf de kans krijgt om te adverteren binnen een zeer populaire community als YouTube. Het past namelijk uitstekend bij het innovatieve karakter van Wehkamp.nl; bovendien is het een prima aanvulling op onze bestaande online marketingactiviteiten.'' Aldus Rick Nijhuis, Manager Internet Marketing van Wehkamp.nl.

Robert Kraal, Industry Leader van Google Nederland, stelt dat YouTube marketeers de mogelijkheid biedt om op een innovatieve en boeiende manier met hun doelgroep te communiceren. De homepage video-advertentie werkt net zoals elke andere video op YouTube. Bovendien vinden we het erg leuk dat een vooraanstaand Nederlands bedrijf als Wehkamp.nl, de eerste is die een homepage video-advertentie op YouTube plaatst.

Wat houdt een video-advertentie in?


Een homepage video-advertentie is een vaste positie, die altijd zichtbaar is, voor alle Nederlandse gebruikers op YouTube. De video-advertentie wordt getoond zodra een gebruiker erop klikt.

Over YouTube


Volgens ComScore is YouTube met meer dan 4,5 miljoen unieke gebruikers de grootste online videogemeenschap van Nederland. De populaire videowebsite bereikt 40% van de Nederlandse Internetgebruikers. YouTube werd voor het eerst in Nederland ge´ntroduceerd op 19 juni 2007. In de Verenigde Staten werd de eerste YouTube advertentie al in augustus 2006 ge´ntroduceerd. YouTube is inmiddels een merk van Google.

Over Wehkamp.nl


Wehkamp is opgericht in 1952 en is marktleider op het gebied van thuiswinkelen in Nederland. Met een omzetaandeel van ongeveer 80% via Internet is Wehkamp uitgegroeid tot een groot online warenhuis.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->