Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Apr '08 - + 0 - 0 Google, Hyves en NU.nl toppers in tijdsbesteding


Internetgebruik Nederlandse Internetgebruikers brengen maandelijks een kleine 70 miljoen uur door op de website Google, Hyves en NU.nl. Deze resultaten komen voort uit doorlopende Visiscan website metingen van online onderzoeksbureau Multiscope.


Top 10 naar tijdsbesteding


In onderstaande tabel staan de top 10 websites, gemeten naar de tijd die Nederlandse Internetgebruikers er in maart 2008 spendeerden. De tijdsbesteding is gemeten in uren en berekend door het aantal Internetgebruikers dat de website bezoekt te vermenigvuldigen met het aantal bezoeken per maand en de gemiddelde duur van een bezoek.

Top 10 Internetgebruik


164 miljoen uur surftijd


Op de 100 grootste website spenderen Nederlandse Internetgebruikers in totaal zo'n 164 miljoen uur per maand. De 10 grootste websites naar tijdsbesteding blijken het leeuwendeel van deze tijd voor haar rekening te nemen, namelijk 65%. In totaal trekken slechts 17 websites meer dan 1 miljoen surfuren.

Tijd belangrijk in online mediamix?


Dat Internet vluchtig is, is een veelgenoemd nadeel van het medium. De tijdsbesteding kan daarom een belangrijke factor worden in de toekomstige online mediamix. Adverteerders, maar ook website exploitanten kunnen het als een criterium voor de bindende kracht van een website gebruiken.

De totale surftijd is breder dan bereik alleen en bevat daarnaast het aantal bezoeken per maand, de frequentie, en de gemiddelde bezoekduur per bezoek, de intensiteit. Het tijdscriterium is een eenheid die de betrokkenheid, het engagement, van de Internet populatie bij een website weergeeft.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->