Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Apr '08 - + 0 - 0 Microsoft heeft haast met overname Yahoo!


Yahoo en Microsoft Microsoft heeft Yahoo! een ultimatum gesteld tot 26 april om het bod van 44,6 miljard dollar te accepteren. Gaat Yahoo! hier niet mee akkoord, dan dreigt de softwaregigant het bod te verlagen en de raad van bestuur te laten vervangen. Dit heeft SEO van microsoft Steve Balmer schriftelijk aan Yahoo! laten weten.


Volgens Balmer is dit bod een uitgelezen kans voor de aandeelhouders, omdat het 62% hoger ligt dan de aandelenkoers van twee maanden geleden. Ook zei Balmer dat er de laatste weken geen gesprekken van betekenis hebben plaatsgevonden tussen Microsoft en Yahoo!. Yahoo! verwierp het bod van Microsoft vrijwel direct omdat het te laag zou zijn. Een woordvoerster van Yahoo! wilde niet reageren op de brief.

Voor Microsoft is de overname van Yahoo! van essentieel belang om de strijd met zoekgigant Google niet te verliezen. Google heeft een marktaandeel van 59,2% op het gebied van zoekopdrachten in de wereld. Yahoo! komt op een tweede plaats.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->