Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Apr '08 - + 0 - 0 Google lanceert de 50 euro computer voor derde wereld


Het Amerikaanse zoekmachine bedrijf Google heeft vandaag een speciale computer gelanceerd voor de derde wereld. De computer zal slechts 50 euro gaan kosten en zal daarom dan ook de naam "50 euro computer" krijgen. Met de computer moet het mogelijk worden om ook in derde wereldlanden de hele dag te Googlen.


Geen harde schrijf, geen batterij en geen wifi


De Google 50 euro computer zal geen harde schrijf hebben maar werken met een 64 gig memorystick ofwel Flash memory. Daarmee zal hij ook minder last hebben van stof en zand en andere zware situaties. Er zal een sterke zonnecel in zitten waardoor de batterij overbodig wordt en de computer ook op plaatsen zonder elektriciteit en generatoren bruikbaar is. Internet verbindingen zullen via satellieten gaan. Dit is vanwege het gebrek aan goede wifi verbindingen in derde wereld.

Het operating system zal een speciaal Open source systeem worden dat door Google later dit jaar zal worden gelanceerd. Het systeem zal net als Google Android ook voor andere systemen beschikbaar worden. Om te voorkomen dat de computer in grote getallen door corruptie aan het westen wordt verkocht zal dit open source systeem echter een speciale code meekrijgen, net zoals bij simkaarten. De kans dat deze computer echter als gadget op de Nederlandse marktplaatsen zal verschijnen is zeer groot.

Consortium van bedrijven


Aan de Google 50 euro computer zal worden samengewerkt met diverse grote partijen zoals Apache, Intel en AMD. De samenwerking zal gaan met Intel, die afgelopen jaar nog uit de 100 dollar computer stapte.

Als gevolg van de crash van de dollar in begin 2008 is de euro in Afrika inmiddels de meest gangbare munt geworden. Vandaar dat er dan ook besloten is dat de computer in Euro's afgerekend kan worden. De kosten worden enerzijds gedekt door fabrikanten en NGO’s. Daarnaast zal de Google Foundation, het charity program van Google, een flink bedrag bijdragen.

De Specificaties:- Snelheid: 1,4 ghz
- Harde schrijf: 64 gig (Flash geheugen)
- Werkgeheugen: 1 gig
- Beeldscherm: 9 inch


Google Earth Outreach in Nederland


Vandaag maakte Google eveneens bekend dat Google Earth Outreach nu ook beschikbaar is voor Nederlandse goede doelen organisaties.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->