Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Mrt '08 - + 0 - 0 Fitna The Movie leidt tot nieuwe Nederlandse taal: "Bufferen"


De lancering van de film van Geert Wilders, Fitna The Movie, heeft al direct geleid tot nieuw taalgebruik. Zo was gisteren Nederland massaal aan het "Bufferen".


Fitna The Movie kwam gisteren om 7 uur 's avonds online op de site. De film werd gelanceerd via de videosite "Liveleak". Wie de film wilde bekijken kon uren lang wachten op de film en kreeg als boodschap mee "buffering".

Buffering wil zeggen dat een film wordt gedownload, maar dat de software een buffer opbouwt waardoor je de film zonder onderbreking kunt bekijken wanneer hij eindelijk begint. Voor de 1,5 miljoen mensen die gisteravond de film wilden "downloaden" was het lang staren naar de boodschap "buffering" wat op de radio leidde tot de vraag "Ben je vanavond ook wezen bufferen?"

Ik heb een suggestie: "Bufferen", woord van het jaar 2008?


edit: Uiteraard bestaat de term "bufferen" al. De context is echter volledig nieuw.
24 Googley reacties!:

nederlanders zijn domme mensen 911 in america is een alarm nummer nou denk je het is een aanslag nummer op wtc ja toch zo dom zijn jullie nederlanders 11-9-2000 nou als iemand tegen je zegt 911 dan denk je gelijk ooooo dat is aanslag datum van moslims op wtc 11 september 9 2000 nee het is een alarm nummer bush is zo slim terwijl dat ie zo dom is dat hij jullie gewoon in de maling neem ik ben blij dat ik moslim bent met een hersens in de tekst heb ik paar foutjes gemaakt met schrijven dat kan toch als je maar begrijpt maar niet alle nederlanders heten geert wilders maar jullie denken wel dat alle moslims terroristen zijn terwijl dat juliie gewoon weten dat bush een leugenaar is en islam de waarheid is ik zou me tot het laaste druppel van me bloed aan jihad geven omdat jihad betekent tegen oneerlijkheid daarmee bedoel ik dat je weet dat bush een leuganaar is en toch hem verdedigen dan zeg ik welkom 3 de wereld oorlog welkom jihad tegen de ?

cihan () - 28 Maart '08 - 09:14

ga toch weg met je jihad en laatste druppel bloed, je bent al net zo erg als die gasten in die film, 9-11 (amerikaanse aanduiding van maand-datum, om het je gelijk maar even uit te leggen, voor het geval je het weer niet snapt) het was een verschrikkelijke aanslag, die door niets en niemand is te rechtvaardigen, en waarbij Irak en afghanistan nog drie keer niks is. Dit geweld moet gewoon stoppen, niemand heeft het recht onschuldige burgers te doden, christelijk, joods, Islamitisch of wat je dan ook zijn mag. Niet iedere moslim is misschien zo extreem, daar heb je een punt, maar daar ga ik hard aan twyfelen als ik dit lees, want blijkbaar zou jij al zo klaar staan, en dat idee vind ik al eng en overtuigend genoeg! niks geen jihad, peace!

Kees - 28 Maart '08 - 09:21

De Amerikanen gebruiken data anders. Wij zeggen “11 september”, zij zeggen “september 11th”, vandaar dus ook 9-11.

Jeroen (link) - 28 Maart '08 - 09:22

Bovedien: logisch dat iedereen kijkt, er is de laatste tijd veel om te doen geweest, dan wil iedereen weten wat er dan werkelijk te zien is in die film. Zou er een antie-westerse film uitkomen van 1 of andere bekende moslimextremist, dan zouden jullie moslims nog massaler kijken dan wat wij, Nederlanders, gisteren hebben gedaan, waarschijnlijk heb je de film zelf ook bekeken, want ik mag hopen dat je weet waar je over praat!

Kees - 28 Maart '08 - 09:25

in irak mensen die zelf zich laten ontploffen dan zeggen jullie gelijk terroristen nee ze doen het juist goed omdat als mijn land zomaar aangevallen word en mijn moeder word verkracht door een amerikaan en daarna me zus en daarna ga ik gelijk wraak nemen mijn moeder en me zus hebben toch niks gedaan wat zou je doen als een nederlander als ik naast jouw je moeder neukt zo wraak nemen of word je ook een hond je van amerika terwijl dat je een nederlander bent kees ik heb niks tegen jouw jij bent okee

cihan () - 28 Maart '08 - 09:52

Ik denk dat je je eens moet verdiepen in al het schoons dat de Taliban tot 2001 in Afghanistan heeft gedaan met moeders en zussen. De wereld zit helaas niet zo simpel in elkaar als je probeert aan te geven.

Jeroen (link) - 28 Maart '08 - 10:02

een angst-aanjagend geloof,die weleens kan ontaarden in een geloofs-oorlog, die alleen maar verliezers opleverd..

eddy - 28 Maart '08 - 13:16

Vrede op aarde! en in de mensen een welbehagen! toch hele andere koek dan die van de Islam:).
Tuurlijk denken niet alle moslims zoals Wilders het schetst. Omdat als Moslim te bewijzen moet je het debat aan gaan en geen geweld gebruiken!

Chris () - 28 Maart '08 - 16:16

Voor de opheldering van de mensen wereldwijd, de islam betekent vrede in het arabisch en als moslim zijnde mag je geen mensen doden mits zij zelf tegen de moslims strijden en dan heb ik het hier ook over een beperkte aantal mensen, de mensen in het wtc hebben waarschijnlijk niks temaken gehad met die strijd dus het mag ook helemaal niet zo zijn geweest. Jihad, wat is dat eigenlijk? Ik zal het jullie vertellen. Jihad heeft niks temaken met oorlogvoering, het is meer een oorlog in jezelf die jij moet winnen. Als je gelooft geloof je in één God (het goede) en je gelooft ook in het kwade met anderen woorden Satan. Jihad is bij iedere mens hetzelfde, het is het overwinnen van het kwade in jezelf om het goede te doen. Ik denk dat het beter is om ons eens een keer te verdiepen in de teksten in de koran en niet alleen stukjes lezen want daarom komen er misvattingen en de gevolgen die daarmee gepaard gaan.

Ik wens iedereen een gezegend leven verder en hopelijk zullen alle mensen in vrede samen naast elkaar kunnen leven.

Salaam Aleikoum.

an Nasr - 28 Maart '08 - 17:23

Wilders is niet tegen moslims maar tegen de islam.
Jullie praten allemaal leuk. Maar je kunt alle dingen die jullie noemen van twee kanten bekijken.

Maurizio - 28 Maart '08 - 18:59

Wat probeert Geert nu te doen? Haat te zaaien onder de gemeenschap. Wat hij laat zien heeft niets met de Islam te maken. Wat je hier ziet staat niet in de Koran, de teksten die hij gebruikt uit de Koran kan iedere idioot naast een geweldadig filmpje plaatsen toch?? Als je teksten uit de bijbel gebruikt kun je die ook naast bepaalde filmpjes plaatsen. Zo kun je nog wel even doorgaan. Geert laat alle misdaden zien die moslims gedaan hebben. Waarom laat hij niet de misdaden zien die de Amerikanen in Irak hebben begaan? Of films van alle dode mensen in Afganistan? Zijn er niet genoeg Pakistanen gedood door Joden in Israel?? Gaat hij daar ook een film over maken? Deze film slaat nergens op. Hij wil alleen publiciteit. Nou, Geert die heb je de afgelopen weken genoeg gekregen toch?? Ga je nou maar eens zorgen maken over de ouderen die het zo slecht hebben in Nederland. En de zorgverzekering. Daar heeft de Nederlander pas iets aan. Om haat te zaaien heb je toch geen zetel nodig om in de 2e kamer te zitten? Kan Geert mij trouwens vertellen waar in de Koran staat dat vrouwen besneden moeten worden? Dit is iets traditioneels en niet islamitisch, maar ja nu je toch bezig bent om de Koran in een slecht daglicht te zetten kun je dit net zo goed even toevoegen als iets islamitisch. De meeste Nederlanders weten toch niet wat er in de Koran staat dus kun je ze alles wijsmaken. Extremisten zijn moslims die ongelovigen willen doden. Hoe noemt Geert de nietgelovigen dan die moslims willen doden???? Heiligen???

Ruqaya - 28 Maart '08 - 20:45

tering tyfus hey.. teringturk.. leer nederlands ofzo

antiturk () - 29 Maart '08 - 10:38

eejh maak wilders dood
voordat binladen komt

chrisG - 29 Maart '08 - 10:39

ben je gek??!! dit meen je toc niet?? wilders liegt walla ik zweer moet ik spugen op wilders gezict? nee vermoord wilders~ ij moet et zelfde lot ondergaan als teo van gog!

antigeertwilders () - 29 Maart '08 - 11:26

ik ben moslim ik zeg 1 ding moslims blijf rustig! wat wilders zegt is niet waar en als je em iets probeert aan te doen dan lijkt et dat die de waareid spreekt (wat dus niet zo is)

wilders is gek - 29 Maart '08 - 11:28

Sorry, naam vergeten, bovenstaand verhaal is van mij.

Kees - 29 Maart '08 - 12:03

ik vind het nergens op slaan wat je zegt over turken. waar slaat dan nou weer op, ga jij maar is naar turkije of ander land om een taal te spreken. het belangrijkste is dat je elkaar begrijpt, en niet zegt hoe je iemand vindt, want geloof me maar niet iedereen is perfect, jij ook niet DUS!!!.

mariam - 29 Maart '08 - 13:52

de tekst boven is mijn tekst
ik ben vergeten mijn naam te schrijven.

mariam - 29 Maart '08 - 14:01

Mense, mense, mense. Waar zijn we helemaal mee bezig. We moeten onze verlangens niet door elkaar halen met de waarheid. Jullie moeten niet raak wat gaan zeggen, maar het gaan onderzoeken, dan weet je pas de waarheid.´Kan iemand die weet hetzelfde zijn als diegene die het niet weet´. Ik zou zeggen LEES en luister. Dat is ook de eerste zin in de KORAN, ´LEES, IN DE NAAM VAN ALLAH´. Want uiteindelijk zijn we individueel aansprakelijk wat we zeggen en doen, en voor dat zullen we ondervraagt worden.
Natuurkundige mensen geloven niet in wat zie niet zien, dit is een bekende zin. Ze hebben the BIG BANG onderzocht? Zelfs de natuurkundigen en de filosofen hebben bevestigt dat er een God bestaat, en dan zeg ik niet eens dat ze westers zijn. En wat ze hadden onderzocht, staat ook in de KORAN. Ik heb een videocaset thuis. En zo zijn er tal van bewijzen, die u terug kunt vinden in de KORAN. En tenslotte wil ik dit zeggen,´ voor een moslim is de wereld net als een gevangenis, en voor de ongelovigen net als een paradijs´.

Must - 30 Maart '08 - 19:50

ZO LANG DE MENSHEID BESTAAT EN GAAT VOORT BESTAAN MOETEN WE ONS NIET GAAN LATEN DENKEN DAT WE ALLES WAT WE IN DE WERELD ZIEN HEBBEN MEEGENOMEN DUS ALVAST BEGINNEN MET OM JE ZELF NIET TE BAAS TE ZIJN EN HET NIET WILLEN MOGEN KUNNEN ZIJN DUS BEREID JE VOOR OM NIETS TE BEWIJZEN EN IEDER MENS OP ZN RUST TE LATEN LEVEN GEEN DISCRIMINATIE RACISTISCH EN ALLES DENKEND WETEND ALS JE GOED BENT BEN JE MET JE ZELF BEZIG ALS JE SLECHT BENT BEN JE MET DE REST BEZIG EN ZO LANG JE NIET 2 OF 3 OF 4 JAARJES ACHTER ELKAAR KAN LEVEN OP EEN ZELFDE LEEFTIJD MOET JE IEDER MENS 1 ZIEN GELIJK ZIEN EN WAARDEREN ZOALS JE ZELF

just - 30 Maart '08 - 20:05

VOL IS VOL. DIT LAND IS VOL MET GEERT WILDERS STEMMERS. IK BEN EEN NEDERLANDER EN IK BEN MOSLIM. EN WIE DAAR PROBLEMEN MEE HEEFT MAG ZELF OPROTTEN.
VERWIJZING _ YOUTUBE.COM _ ANTI GEERT WILDERS FILM _ 3 DELEN

ERSIN (DE BOZE MAN) - 30 Maart '08 - 20:12

Dit is gewoon makkelijk geertje Fuckt alles op een turk marokaan (Moslim) knalt hem of steekt hem neer dan worden zijn uitspraken echt wel vergeten en dan is het weer die ALLOCHTONEDIE KEREL MOET EGT EEN KK KOGEL DOOR ZIJN TIEFUS HOOFD KRIJGEN

cilingir_37@hotmail.com () - 31 Maart '08 - 09:56

HOE DAN OOK!! IK VIND EIGENLIJK DAT ER MOET EEN FILM KOMEN OVER DE SALACHTOFFERS DIE ZIJN GEMARTELD INAFGANISTAAN EN IRAK.EN VOOR WAT ?VOOR WAT WIJ NOEMEN ZWARTGOUDENANDRE PUNT ER ZIJN GRENSEN WAT IN DE KORAN STAAT IS,EEN MOSLIM MOG JE GEEN ONSCHULDIGE MENSEN ENDIEREN DODEN EN NOGIS TOEN PROFEET MOHAMMED AAN STRIJD RAAD ALTIJD ZIJN MANNEN VOORDAT ZE GAAN VECHTEN DOOD GEEN KINDREN DOOD GEEN VROUWEN DOOD OUDREN EN PROBEER DE BOOMEN TE ONTWIJK ,EN JAH MENS KRIJGT GEEN AANDACHT ALS JE GOEDE DINGEN DOET DUS WILDERS HOORT OOK BIJ DIE KANT ,IK VIND DAT WE SAMEN MOETTTT WERKEN OM DIT LAND NAAR BOVEN KUNNE KRIJGEN .EN ALS POLETIEK`S MOET MENSEN NIET LEEREN ANDRE MENSEN HAATEN.EN WE MOETEN HEEL VERDER DENKEN WAT GAAT DAARNA GEBREUREN ??????MOSLIM`S WEG WAT DAN HEE??MOSLIM`S IS OOK EEN MENS DIE HEEFT RECHT NET ALS DIE ANDRE ,DENK IS EEN TIJDJE TERUG WAT HEEFT AMERICA GEDAAN MET DE SLAVEN WAT WIJ NU NOEMEN NIGGER`S WAS DAT LEUK OM WEER HET BOVEN TE KRIJGEN KOM OP MAN 1

EL MADAN () - 08 April '08 - 00:22

Heeft geerts wilders een probleem , .. pijst hy echt dat het op een film trekt ..??
NEJE ZKR NIE ,TIS EVEN BELACHLIJK ALS TEM ZELF

liena - 19 April '08 - 18:29


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->