Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Mrt '08 - + 0 - 0 Cyprus heeft volgens Google Maps geen wegen of plaatsen


Cyprus heeft volgens Google Maps geen wegen of plaatsen. Als enige land in Europa worden er bij Cyprus geen wegen, steden of dorpen getoond in de map-versie van Google Maps. Wat is er aan de hand?


Als je Cyprus in de satellietstand van Google Earth bekijkt zie je wel degelijk het bestaan van Cypriotische plaatsen zoals Limassol en Larnaca. "Zou het te maken hebben met het conflict over Noord-Cyprus of heeft het te maken met een vrijwel onmogelijk feit dat het wegennetwerk van Cyprus niet in kaart is gebracht? Wie het weet mag het zeggen". aldus de vakantie paginablog.

Het antwoord? Cyprus heeft als laatste stukje Europa gewoon nog geen Google Maps. Kwestie van niet genoeg lokale adverteerders om de kosten terug te verdienen? De data (satellietbeelden) van Google Earth heeft men al, dus het kost niets extra's om Google Earth ook voor Cyprus beschikbaar te maken. Voor Google Maps moet men echter kaarten kopen. Ik denk dat het daar gewoon in zit.

Overigens zijn er ook meerdere Griekse eilanden waarvan de wegen niet in kaart zijn gebracht. Bij Kreta is dat bijvoorbeeld weer wel. Net zoals bij de Portugese Azoren. Malta heeft dan weer geen Google Maps.

Bron: Vakantie.paginablog.nl
Al 1 Googley reactie:

Locaties met wiki’s in die omgeving wereldwijd opzoeken op satellietfoto’s eenvoudig op adres?
www.picsfromspace.nl
Een combinatie van Googlemaps mashup, Wikipedia informatie en third-party adresgegevens met adressuggestie.

pfs () - 28 Maart '08 - 08:29


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->