Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Mrt '08 - + 0 - 0 Binnenkort draadloos Googlen aan boord van Thalys


Thalys De veelbesproken snelle Internetverbinding in de treinen gaat er nu toch komen. ''De hogesnelheidstrein Thalys wordt binnenkort uitgerust met de snelle Internetverbinding'' zo meldde de NS Hispeed woordvoerder woensdag. De mededeling kwam op de dag dat de Franse spoorwegen, de SNCF, een test met snel Internet in de hogesnelheidstreinen introduceerde.


Op de treinverbinding van Amsterdam naar Parijs kunnen reizigers straks gebruik maken het snelle Wifi-netwerk. Over zes weken gaat de eerste trein met een Internet verbinding rijden en aan het einde van het jaar beschikken alle 26 Thalystreinen over het Wifi-netwerk.

Niet gratis


Het is nog onduidelijk hoeveel een reiziger straks gaat betalen voor draadloos Google, maar de NS Hispeed woordvoerder zei dat er waarschijnlijk gebruik gemaakt zal gaan worden met een kaart en inlogcode die gekocht kan worden om toegang te krijgen. Ook het Franse SNCF wil nog geen uitspraken doen over een eventuele prijs, wel werd er gedacht aan een prijs van ongeveer 3 euro om een uur lang gebruik te kunnen maken van de Internetverbinding.

Eerdere plannen


Er zijn in Nederland al jaren plannen voor een Internetverbinding in de treinen. Tot voorkort waren de NS en KPN druk in onderhandeling over plannen als Internet, actuele reisinformatie en infotainment in de intercity's. Het project kwam echter enkele miljoenen euro's tekort om echt rendabel te kunnen zijn, zodoende werd het project vroegtijdig afgeblazen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->