Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Mrt '08 - + 0 - 0 YouTube censuur: ook in China geblokkeerd


Logo YouTube De populaire videowebsite YouTube is nu ook in China geblokkeerd. De reden voor de censuur zijn videofragmenten van de demonstraties in Tibet. China is nu het tweede land deze week waar YouTube wordt geblokkeerd. Eerder werd voor burgers in Turkije de toegang tot YouTube geblokkeerd vanwege beledigende beelden van Ataturk.


Het is voor de eerste keer dat China de toegang tot YouTube blokkeert. In het verleden zijn vaker websites door de overheid geblokkeerd, maar YouTube bleef tot nu toe altijd vrij toegankelijk. De videofragmenten, die reden waren voor de sluiting, lieten Chineese leger-eenheden zien die demonstraten beschoten in Tibet.

Internetgebruik in China
Op dit moment telt China minstens 210 miljoen Internetgebruikers. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren nog fors toe zal nemen waarmee het boven het Amerikaanse aantal Internetgebruikers uit zal stijgen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->