Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Mrt '08 - + 0 - 0 YouTube database: open voor andere sites


YouTube Logo YouTube heeft de database van haar videowebsite vrijgegeven. Om een videobestand van de populaire videowebsite over te nemen moest in het verleden de speler van YouTube gebruikt worden. Door de openstelling is dit overbodig en kunnen websitebouwers een eigen videowebsite maken met de videobestanden uit de YouTube database.


Dankzij een nieuwe set API's die door YouTube zijn vrijgegeven kunnen websitebouwers toepassingen schrijven die rechtstreeks toegang hebben tot de database. Verder wordt het ook mogelijk voor gebruikers om via websites van derden videobestanden te uploaden in de YouTube database. Het doel van moederbedrijf Google is het bereik van haar videoportal te vergroten om zodoende meer omzet te genereren uit advertentieinkomsten die hiermee samenhangen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->