Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Mrt '08 - + 0 - 0 Weer sluiting YouTube in Turkije


YouTube Logo Afgelopen donderdag heeft Turkije de toegang tot de populaire website YouTube wederom ontzegt. Ditmaal omdat er vermeende beelden op zouden staan over de belediging van Mustafa Kemal Ataturk. Ataturk was de stichter van het moderne Turkije.


De melding kwam van het persbureau Anatolia. Een aanklager had een verzoek bij de rechtbank ingediend tot het sluiten van de website. Hoelang de website nog gesloten blijft is nog onduidelijk. Ook enkele maanden geleden was de website van YouTube gesloten in Turkije en ook toen waren beledigingen aan het adres van Ataturk de oorzaak van de sluiting. Na het verwijderen van de beelden, ca. 5 dagen later, werd YouTube weer vrijgegeven voor de inwoners van Turkije.

Volgens de Turkse wet is het een misdaad om Mustafa Kemal Ataturk te beledigen. Om toe te kunnen treden tot de Europese Unie dient Turkije het recht op vrijheid van meningsuiting uit te breiden.


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->