Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Mrt '08 - + 0 - 0 Nieuwe steun Europese Google "Quaero"


Het Europese zoekmachine project "Quaero" heeft van de Europese Unie toestemming gekregen om een extra steun van 99 miljoen euro (ofwel 152 miljoen dollar) te krijgen van de Franse overheid. Daarmee heeft het project de mogelijkheid om verder te gaan met haar voorbereidingen om een tegenwicht aan Google te bieden.


Quaero (Latijns voor "Ik zoek") was van oorsprong een Frans-Duits initiatief om een Europese tegenhanger van Google te creeren. Een bijnaam van Quaero is ook wel "EuroGoogle". In 2006 trok Duitsland zich echter terug uit het project en richtte haar pijlen op het eigen "Theseus" project.

Het is opvallend dat Europa de subsidie goedkeurt aangezien overheidssteun over het algemeen not done is in Europa. De Europese unie gaat echter akkoord omdat concurrenten waarschijnlijk soortgelijke bedragen voor onderzoek ter beschikking hebben. De beslissing maakt tevens de weg vrij voor een subsidie van 165 miljoen van de Duitse overheid aan het "Theseus" project.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->