Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Mrt '08 - + 0 - 0 Microsoft: Geen haast na overname Yahoo


Ray Ozzie, hoofd software ontwikkeling Microsoft, heeft in een interview in de financial times aangegeven dat Microsoft zeer behoedzaam zal opereren bij een overname van Yahoo. Daarbij zou een integratie van Yahoo zelfs zeer langzaam gaan, zelfs als dat ten koste van schaalvoordelen voor de aandeelhouders zou gaan.


“Technology companies, if they dive in and just smash things together for smashing them together’s sake, it’s reckless, it’s just simply reckless,” aldus Ray Ozzie, die de toppositie voor software technologie in 2006 overnam van Bill Gates.

De overname van Yahoo is nog alles behalve zeker. Zo liggen de aandeelhouders dwars, probeert Google Yahoo te paaien met voorstellen voor gunstige samenwerkingen en praat Yahoo zelf met Time Warner.

Een eventuele overname zou enorme consequenties hebben voor de marktverhoudingen en Microsoft weer helemaal terug in het spel rond de zoekmachines brengen. Op dit moment is Microsoft verliezende in dit spel met een marktaandeel van onder de 10% voor Live Search. Wanneer het marktaandeel van Yahoo opgeteld mag worden is er weer sprake van een geheel nieuw spel.

Daarnaast heeft Yahoo op dit moment een groter bereik voor de adverteerders dan Google. Dit is echter langzaam aan het verhuizen ten gunste van Google. Wanneer Microsoft Yahoo zou inlijven zou ze direct het grootste bereik voor adverteerders in de VS hebben. Dit alleen kan al een doel op zich zijn. Degene met het grootste bereik wint meestal de gunsten van de adverteerders. Vandaar dat Google graag deze titel zou willen veroveren en er alles voor over heeft de overname van Yahoo door Microsoft te laten mislukken.
Al 1 Googley reactie:

Microsoft gaat zonder nieuw API die bug free zijn de strijd verliezen tegen google. Het zal lang duren voor dat de miljoen gebruikers Yahoo en live mail samen als een product gaan zien en gaan gebruiken. kijk maar hier—> http://youtube.com/watch?v=0fUHtc37MC8

Swiftwebfilms () (link) - 12 Maart '08 - 13:47


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->