Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Mrt '08 - + 0 - 0 Microsoft Office Live Workspace gigantische wijziging in strategie


De lancering van Microsoft Office Live Workspace is een gigantische wijziging in de strategie van het Amerikaanse Microsoft concern. Het nieuws over de lancering werd slechts kleinschalig opgepakt, en misschien was dat zelfs juist bewust. Workspace is het begin van een gigantische trendbreuk in de wijze waarop Microsoft haar software verkoopt en het lijkt er op dat Microsoft dit slechts langzaam op wil bouwen.


Microsoft Office Live Workspace is het online office pakket van Microsoft. Een andere naam voor het pakket is Microsoft Office online. Het pakket moet de concurrentie aangaan met onder andere Google Apps, het online office pakket van Google. Microsoft Office online gaat echter nog minder ver. Het biedt nog enkel opslag mogelijkheden terwijl Google de software juist online aanbiedt.

Volgende stap: software online


Microsoft Office Live Workspace is in eerste instantie "slechts" online opslagruimte voor files. Dit is iets wat Apple met bijvoorbeeld .mac al vele jaren doet en wat Google met Google Gmail in zekere zin ook al biedt. Het grote verschil is dat Microsoft Office Live Workspace een opstap betekent tot het online plaatsen van software. Sinds het begin en tot nu toe was het verdienmodel van Microsoft altijd het verkopen van software die je vervolgens op je computer installeerde. In de toekomst zullen we echter software online hebben draaien en dat heeft gigantische implicaties voor het verdienmodel van Microsoft. Microsoft heeft dit ook lange tijd proberen tegen te houden, maar door online software pakketten zoals Google Apps heeft Microsoft geen keuze mee te gaan.

Dit kan onder andere betekenen dat de software van Microsoft in de toekomst significant goedkoper of zelfs gratis zal zijn. Ook kan een "huurmodel" geintroduceerd worden waarbij je per maand / jaar gaat betalen voor je online software.

Rechtstreeks online opslaan


Een van de kenmerken van het pakket is dat je files vanuit bijvoorbeeld {Word} of {Excel} rechtstreeks online kunt opslaan. Het maakt ook niet meer uit waar je bent, in een cafe, in de trein, thuis of op je werk, je kunt altijd bij de bestanden.

Online documenten delen en samenwerken


Een van de kenmerken van Microsoft Office Live Workspace is dat men met meerdere mensen tegelijk via het {Internet} aan een document kan werken en het kan delen. Als eigenaar van een document kun je precies aangeven wie er toegang toe hebben en welke acties ze uit mogen voeren.

Gratis


Het pakket zal net zoals {Google Apps} vooralsnog gratis zijn. In de toekomst zal Microsoft de kosten van Microsoft Office Live Workspace terug willen verdienen door het vertonen van advertenties.

Microsoft Office Live Workspace is nog in beta.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->