Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Mrt '08 - + 0 - 0 Google Maps geweerd van Amerikaanse militaire bases


Het Pentagon heeft Google verboden nog verder te gaan met het maken van drie dimensionale beelden van Amerikaanse militaire bases. Google was bezig met Google Street View ook opnames te maken op de bases.


Het Pentagon nam het besluit na het bekijken van door Google gemaakte beelden van de legerbasis Sam Houston in Texas. Driedimensionale panoramische foto's zouden door hun gedetailleerdheid een bedreiging van de nationale veiligheid kunnen vormen, aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Zeker één legerbasis heeft Google Earth al eens binnengelaten, zei een woordvoerder van het Pentagon. De panorama-opnames van 360 graden die toen gemaakt zijn, bevatten mogelijk gevoelige informatie en zouden het personeel op de basis in gevaar kunnen brengen. De beelden van deze basis zijn inmiddels verwijderd.

Demonstranten zouden Google Earth ook al hebben gebruikt om informatie in te winnen om zo op het dak van het Britse parlementsgebouw te komen.

Google Earth ook gefilterd


Bij de lancering van Google Earth werden satellietbeelden eveneens aangepast en werden kritische plekken "geblurd". Zo zijn militaire vliegvelden en kerncentrales verwijderd.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->